Learning to see Creatively

Wednesday, July 12, 2006


Thursday, April 27, 2006

Under The Sun

Jarang aku shoot bunga bunga...tapi petang semalam macam best pulak tengok bunga yang tumbuh secara semulajadi nieh kat luar bilik member...lighting pun agak bagus..cahaya matahari datang dari arah sebelah kanan...pakai polarizer filter kasik biru sikit langit...dan inilah hasilnya setelah diberi sedikit color saturation..

Wednesday, April 26, 2006

Kata Aluan

Tahniah kepada semua yang menjayakan Kejohanan Rugby 2006. Kepada hadirin kedatangan anda amatlah dihargai. Kepada para pemenang tahniah diucapkan. Di sini saya ingin mengucapkan terima kasih kerana diberi kepercayaan oleh pihak penganjur untuk merakam sedikit sebanyak aksi dan emosi pada hari kejohanan tersebut.

Menggunakan kamera SLR(Single Lens Reflex) Canon 300d saya berharap foto-foto yang anda saksikan dapat mengimbau kembali aksi2 pada kejohanan tersebut. Saya telah menggunakan Lensa Tamron f2.8 28-75mm untuk merakam aksi Rugby Touch, Sukaneka dan para penonton.
Bagi aksi Rugby Tackle saya menggunakan lensa Tamron f3.5-5.6 28-200mm(tak cukup laju), yang mana hasilnya kurang berkualiti(out of focus and soft images). "Heavy Editing" terpaksa dilakukan untuk gambar2 Rugby Tackle menggunakan Photoshop CS2.

Akhir sekali saya ingin menyatakan terima kasih pada Saudara Faisal di atas kerjasam yang diberikan. Tidak lupa juga Saudara Fitri ,Sudin dan Yeop yang turut terlibat dalam merakamkan detik2 penting pada hari tersebut.

Dan sebelum terlupa, segala teguran dan komen membina amatlah dialukan. Till the next event=)

p/s: Sukaneka was my favorite event..feel free to visit my photobucket by clicking ****here

Kejohanan Rugby 2006(The Best Of Rugby Tackle)


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting



Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting




Photobucket - Video and Image Hosting


MGSS Rugby Tournament 2006 (Sukaneka)



Sukaneka sempena Kejohanan Rugby MGSS yang diadakan di Köln. Satu pengalaman baru untuk diri saya sendiri merakam saat-saat lucu. Memang meriah bila ada acara sebegini diselitkan di dalam sesuatu majlis


Untuk ke galeri sila tekan sini